G22

g22

Prema društvu za 22. stoljeće

English

Gender gap se blago smanjio, Hrvatska skoro pa tapka u mjestu

  • Svjetski ekonomski forum objavio je danas svoj Global Gender Gap Report za 2013 prema kojem se blago povećala jednakost između muškaraca i žena na svjetskoj razini. U izvještaju su obrađeni podaci iz 136 zemalja i prema očekivanju vodeća mjesta zauzele su skandinavske demokracije, a u prvih deset našle su se i Filipini, Nikaragva, Novi Zeland te Irska i Švicarska. U odnosu na prošlu godinu, stanje se popravilo u 86 zemalja.

    Hrvatska je zadržala isto mjesto kao i prošle godine (49.) iako je ukupni rezultat vrlo blago poboljšan, ali je još uvijek lošiji od rezultata iz nekih ranijih godina. Najlošije pozicije ostvarili smo u ekonomskim pravima i slobodama, pogotovo po pitanju jednakosti plaća, ali ni u političkoj participaciji pharmacy ne stojimo dobro (politička participacija je, prema autorima izvještaja, jedan od ključnih elemenata smanjenja rodnih razlika).

    Što se kamagra oral jelly tiče susjednih zemalja, najbolje je pozicionirana Slovenija na 38. mjestu, pharmacy canada a slijedi je Srbija na is there a generic viagra 42. Za BiH, Crnu Goru i Kosovo nema podataka. Bugarska je clomid for men 43., Makedonija 57., Rumunjska 70., a Italija 71. Što se tiče globalne pozicije Hrvatske, društvo joj na 47. mjestu čini Jamajka, 48. je Gvajana, a 50.Venecuela, koju slijede Portugal i Moldavija.

    WEF / Increased Political Participation Helps Narrow Global Gender Gap in 2013
g22

Uključi se

My máme práve na dnes báječný plán a ak si sám,pridaj sa k nám

g22

Podrži nas

Svaka kuna se računa, a sve sudjeluju u organizaciji događaja, održavanju weba i pišu tekstove

Grupa22 je progresivna zeleno-lijeva istraživačka i zagovaračka organizacija predana razvijanju alternativnih modela društveno pravednih, demokratskih i materijalno održivih društava za 22. stoljeće