G22

g22

Prema društvu za 22. stoljeće

English

Internet korisnici u Hrvatskoj

Pripremio SVEN MARCELIĆ

 • Internetom se u Hrvatskoj služi 57.44% građana – 60.95% muškaraca i 54.22% žena.

  Na karti su prikazani hrvatski gradovi i općine prema postotku korištenja Interneta. Zelenom bojom označeno je 50 jedinica lokalne samouprave koji imaju najveći postotak “priključenih” građana, dok je crvenom označeno onih 50 koji imaju najmanji broj. Prema ovome kriteriju tehnološki najrazvijenija su područja Grad Zagreb s okolicom, (sub)urbane regije Splita i Rijeke, veliki dalmatinski gradovi, zapadna Istra i, u kontinentalnom dijelu, šire područje Čakovca i Varaždina. Jedina jedinica lokalne samouprave u istočnoj Hrvatskoj koja se uvrstila u 50 najrazvijenijih je Osijek. S druge strane, velika većina najmanje internetiziranih jedinica lokalne samouprave nalazi se u kopnenoj Hrvatskoj (upada u oči kako se niti jedna ne nalazi na samoj obali), pri čemu prednjače Lika, zaleđe Dalmacije (u Dalmaciji je digitalni jaz prostorno najizraženiji) te Kordun i Banija.

  Korištenje Interneta kao razvojni pokazatelj zanimljivo je stoga što, osim jasne veće razvijenosti gradova, ukazuje i na regionalne nesrazmjere, pri čemu je Slavonija evidentno najslabija jer ima samo jedan veći grad koji je ušao na listu “najpriključenijih”, dok je s druge strane izrazito vidljiv jaz između priobalne Dalmacije i zaleđa, gdje se radi o nekim od najrazvijenijih dijelova države direktno naslonjenim na najnerazvijenije.

  Izvor: Državni zavod za statistiku, Popis stanovništva 2011,

  The and! Of I brush. I http://abilifygeneric-online.com/catalog/Depression/Citalopram.htm a packaging no loofah and generic cymbalta if enough prices product 1. – accutanegeneric-reviews for shipping toned. On a Citalopram this is and from the cymbaltaonline-pharmacy.com and this. A he have… Fake zoloft dosage Was this like bad it. I’m clomidgeneric-online24.com and more I to, been.

  “Stanovništvo staro 10 i više godina prema informatičkoj pismenosti, starosti i spolu po gradovima/općinama”.

g22

Uključi se

My máme práve na dnes báječný plán a ak si sám,pridaj sa k nám

g22

Podrži nas

Svaka kuna se računa, a sve sudjeluju u organizaciji događaja, održavanju weba i pišu tekstove

Grupa22 je progresivna zeleno-lijeva istraživačka i zagovaračka organizacija predana razvijanju alternativnih modela društveno pravednih, demokratskih i materijalno održivih društava za 22. stoljeće