G22

g22

Prema društvu za 22. stoljeće

English

Kategorija Naši događaji

 • Moving Beyond Fragments – Green Academy

  25/08 2018.

  Moving Beyond Fragments Edition of the Green Academy takes place between 25 – 29 August on the island of Vis. In its 6th edition, the Green Academy aims to identify our convergences and draw on positive experiences of social... Više »

 • Peta međunarodna konferencija o odrastu

  30/08 2016.

  Peta međunarodna konferencija o odrastu održat će se od 30. kolovoza do 3. rujna 2016. u Budimpešti, a Grupa 22 aktivno je uključena u njenu pripremu. Web stranica konferencije je aktivna, kao i poziv na prijavu panela. Prijavite se... Više »

  Peta međunarodna konferencija o odrastu
 • Navijači, ultras kultura i reprodukcija ‘intra’-orientalizma: aktivistička antropologija u Zagrebu

  07/04 2015.

  U ovom izlaganju Andrew Hodges prikazat će svoja istraživanja i svakodnevna iskustva iz suradnje s nekim ljevičarskim pokretima i organizacijama u Zagrebu. S Andrewom ćemo se dogovoriti na licu mjesta hoćemo li razgovarati na hrvatskom ili engleskom jeziku. Zasad... Više »

 • Koliko ekonomskog rasta?

  17/03 2015.

  Suvremena društva karakteriziraju procesi marketizacije i ekonomizacije ne-ekonomskih društvenih sustava kao što su socijalna skrb, zdravstvo, umjetnost, obrazovanje, civilno društvo, itd, a  u srcu ovog principa nalazi se imperativ rasta. Prema tome, od-rast podrazumijeva promjenu koncepta ekonomije rasta, ali... Više »

 • Priča o Antropocenu: Biraj vlastitu avanturu!

  18/02 2015.

  Vaša najdraža Grupa otvara novu sezonu potrage za stvarno korisnim znanjem uz predavanje profesora Brannona Andersena, pod naslovom “Priča o Antropocenu: Biraj vlastitu avanturu!” Predavanje će biti na engleskom jeziku. The Tale of the Anthropocene: Choose Your Own Adventure! What... Više »

 • Društvo visokih emisija

  25/11 2014.

  U svom predavanju Jelena Puđak se bavi temom antropogenog utjecaja na recentne klimatske promjene, odnosno strukturom društvene organizacije koja je u korijenu tog utjecaja. Na početku će dati kratki pregled političkog odgovora na problem klimatskih promjena, te objasniti politizaciju... Više »

  O Jeleni Puđak
 • Klasna stratifikacija u hrvatskom društvu

  14/10 2014.

  Cilj ovog seminara Grupe 22, organiziranog u suradnji s WHW-om, je otvoriti pitanje klasne stratifikacije u hrvatskom društvu. Mike Savage, poznati sociolog klase i kulture, tvrdi da britansko društvo odlikuje klasni paradoks – što su ekonomske nejednakosti veće, svijest o... Više »

 • Degrowth in post-socialist European countries

  04/09 2014.

  Grupa 22 s partnerima iz Slovenije i Mađarske inaugurirat će u Liepzigu posebnu panel raspravu o odrastu u post-socijalističkim zemljama Europe. Nije baš odrastanje na periferiji, ali neminovno ćemo se i toga dotaktnuti. Uvodna izlaganja održat ćemo na engleskom... Više »

  Degrowth conference Leipzig 2014 Cvijanović, Tomašević / Degrowth as an option in Croatia Domazet, Ančić / We need to change
 • Margit Mayer: Proturječja suvremenog urbanog aktivizma

  17/06 2014.

  Pozivamo vas na novi događaj organiziran u suradnji Grupe 22 i MAMA-a u seriji predavanja “Program kapitalističkog grada” u kojoj preispitujemo ulogu grada, organizacije života u njemu i urbanih politika u reprodukciji suvremenog kapitalizma i izazovima pred koje to stavlja antisistemske... Više »

 • Za socijalnu Europu

  13/05 2014.

  GONG, SSSH, Centar za mirovne studije i Grupa 22 pozivaju Vas na tematsku debatu „Socijalna Europa – strateška investicija, a ne trošak!“ Debata će se održati u utorak, 13. svibnja 2014. od 11 do 13 sati u Velikoj dvorani... Više »

Prikaži više

g22

Uključi se

My máme práve na dnes báječný plán a ak si sám,pridaj sa k nám

g22

Podrži nas

Svaka kuna se računa, a sve sudjeluju u organizaciji događaja, održavanju weba i pišu tekstove

Grupa22 je progresivna zeleno-lijeva istraživačka i zagovaračka organizacija predana razvijanju alternativnih modela društveno pravednih, demokratskih i materijalno održivih društava za 22. stoljeće