G22

g22

Prema društvu za 22. stoljeće

English

Prema kvartovima za 22. stoljeće

Prenzlauer Berg - Copy
  • Kako biste opisali kvart u kojem živite? Što vam se sviđa u kvartu? Što vam se ne sviđa? Kako izgleda vaš utopijski kvart? Jeste li optimistični oko mogućnosti realizacije takvog kvarta u budućnosti? Što vidite kao prepreke u realizaciji takvog kvarta? Što vidite kao poticaje za tu realizaciju? Postoje li neke tenzije između vaše utopije kvarta i utopija drugih? Mislite li da se te tenzije mogu prevladati? Kako? Što mislite da vi osobno možete napraviti da doprinesete svom utopijskom kvartu? Kakva vam pomoć treba u tom procesu?

    Projekt „Prema kvartovima za 22. stoljeće“ akcijsko je istraživanje koje se sastoji od prikupljanja odgovora na ova pitanja od građana i građanki koji žive u Zagrebu, na području dviju gradskih četvrti: Gornji grad-Medveščak i Peščenica-Žitnjak te na temelju njihovih odgovora i grupnih rasprava osmišljavanje i provođenje participativnih intervencija kojima je cilj doprinos ostvarivanju njihovih utopijskih kvartova.

    Projekt se provodi u 2013. godini u partnerstvu sa Heinrich Boll Stiftungom, a inspiriran je Erik Olin Wrightovom inicijativom Stvarne Utopije kojoj je cilj razvoj emancipacijskih alternativa postojećem političkom, ekonomskom i društvenom poretku.

     

g22

Uključi se

My máme práve na dnes báječný plán a ak si sám,pridaj sa k nám

g22

Podrži nas

Svaka kuna se računa, a sve sudjeluju u organizaciji događaja, održavanju weba i pišu tekstove

Grupa22 je progresivna zeleno-lijeva istraživačka i zagovaračka organizacija predana razvijanju alternativnih modela društveno pravednih, demokratskih i materijalno održivih društava za 22. stoljeće