G22

g22

Prema društvu za 22. stoljeće

English

Semiperiferija i Royale with Cheese

p15684_p_v8_ac
  • U teoriji svjetskih sustava, zemlje semi-periferije su uglavnom kapitalističke zemlje koje se još uvijek industrijaliziraju, smještene između ‘perifernih’ i ‘središnjih’ zemalja. Zemlje semiperiferije imaju organizacijske karakteristike i ‘središnjih’ i ‘perifernih’ zemalja, i često se zemljopisno nalaze između prostora ‘središnjice’ i prostora ‘periferije’, ili između više prostora ‘središnjice’ koji se međusobno natječu. Prostori semiperiferije igraju važnu ulogu u posredovanju ekonomskih, političkih i društvenih aktivnosti između ‘središta’ i ‘periferije’.

    Jedna od perifernih odlika semiperiferije je da kao stanovnik ne razumiješ baš scenu Royale with Cheese u Pulp Fictionu. Kao smješno ti je, ali ne kužiš baš zašto je to toliko odvratno i neobično Vincentu i Julesu. Zašto je to bitno? Je li to Europa 90-ih? Ne kužiš, ali fora je.

    I naravno, svi znaju citirati Ezekiel 25:17.

    Wikipedija Semiperiferija Youtube - PF soundtrack
g22

Uključi se

My máme práve na dnes báječný plán a ak si sám,pridaj sa k nám

g22

Podrži nas

Svaka kuna se računa, a sve sudjeluju u organizaciji događaja, održavanju weba i pišu tekstove

Grupa22 je progresivna zeleno-lijeva istraživačka i zagovaračka organizacija predana razvijanju alternativnih modela društveno pravednih, demokratskih i materijalno održivih društava za 22. stoljeće