Nema sumnje, danas milijuni zaljubljenika u gaming diljem svijeta igraju različite e-sport turnire (IEM Katowice, The International, Fortnite World Cup) i pokušavaju postati profesionalci,, odnosno elita koja razrađuje impresivne svote od nagradnog fonda na najjačim natjecanjima.

A ako niste dovoljno vješti koristeći miš, tipkovnicu i igraću palicu, svejedno možete biti uspješni u e-sportu, prognozirajući ishod pojedinih dvoboja.

Istina je, nema online kladionice koja u današnje vrijeme ne nudi e-sport okršaje u svojoj ponudi, a ovo su igre na kojima se svakog tjedna uplaćuje najviše listića...


Dota 2 – Klađenje na osvajanje kule i hendikep

 • Dota 2 je igra koju igraju dvije ekipe svaka s 5 igrača, na mapi na kojoj je cilj obraniti vlastitu bazu i osvojiti protivničku.
 • U ponudi kladionica naći ćete pregršt oklada na dvoboje najboljih Dota 2 momčadi na svijetu. Možete uvijek prognozirati pobjednika, ali i igrati na hendikep -1.5 te ukupan broj mapa, koje će biti odigrane tijekom okršaja.
 • Kladiti se uvijek možete tko će prvi osvojiti kulu, uništiti barake i ubiti Roshana, a u ponudi su i oklade na ukupan broj "killova", odnosno ubojstava. Prognozirati možete i ishod pojedinih mapa, kao i tko će otići do kraja i osvojiti turnir, pogotovo ako se radi o najvećim svjetskim natjecanjima.
Dota 2

Counter-Strike: Global Offensive – Oklade na broj rundi

 • CS:GO je klasična pucačina, u kojoj se dvije ekipe nađu na mapi i pobjeđuje ona koja ostvari više ubojstava, potpomognutih dodatnim traženim akcijama u samom scenariju.
 • Riječ je o igri koja se sastoji od 30 rundi, a pobjeđuje tim koji prvi dođe od 16 bodova. Na kladionice se možete kladiti na točan rezultat, uz ogromne koeficijente na svaku opciju, ali i na broj rundi prije nego dvoboj dođe do svog kraja, kao i hendikep.
 • Uvijek je u ponudi i koja ekipa će doći do prvog ubojstva, dok se možete kladiti čak i na prvo poluvrijeme, koje se sastoji od 15 rundi. Rezultat može biti i izjednačen pa će dvoboj otići u produžetak, uz prilično velike kvote da će se ostvariti baš ovaj scenarij.
CS:GO

League of Legends – Predviđanje dužine meča i pobjednika

 • Poput Dote 2, League of Legends slična je strateška igra, u kojoj dva tima pokušavaju obraniti svoju bazu i osvojiti protivničku, a može se igrati na čak tri dobivene mape, što meč čini prilično napornim i kompleksnim.
 • Igrači se uvijek mogu kladiti na pobjednika, ali i tko će izvršiti prvo ubojstvo na mapi, kao i osvojiti Baron. Zanimljiva oklada svakako je predviđanje dužine dvoboja, što neke kladionice također nude, po "over/under" principu. Odluka što igrati ovisit će o stilu pojedinih ekipa, kao i njihovoj agresivnosti, a osim "pre-match" klađenja imate se pravo kladiti i dok su dvoboji u tijeku.
League of Legends

StarCraft 2 – Klađenje na točan rezultat

 • Još jedna strategija u realnom vremenu, samo s manje zelenila na ekranu, a više mračnih tonova. StarCraft 2 igra je u kojoj je potrebno razviti svoju vojsku i zatim poraziti protivnika, u dvobojima koji se najčešće igraju na tri dobivene partije.
 • Postoje četiri oklade koje su najpopularnije ovdje, a to je prije svega prognoziranje pobjednika meča, ali i pogađanje točnog rezultata, uz potencijalno visoke kvote, dok se možete kladiti i na pojedine partije.
 • Atraktivnu ponudu zaokružuje klađenje na pobjednika turnira, uz primamljive koeficijente čak i na favorite, ako odigrate listić u ranoj fazi natjecanja.
Starcraft

FIFA Esoccer Battle – Raj za klađenje uživo

 • Kao što je bilo za očekivati, simulacije nogometa također su postale sastavni dio e-sporta, a najpoznatiji turniri pojavljuju se pod nazivom Fifa Esoccer Battle.
 • Tu najbolji igrači Fife međusobno odmjeravaju snage, u utakmicama dugima 8, 10 ili 12 minuta, tijekom kojih se imate priliku kladiti uživo, uz video prijenos dostupan kod većine priređivača igara na sreću.
 • Oklade na pobjednika, ukupan broj golova, kao i tko će sljedeći zabiti najbolji su izbor, a tko prati scenu e-nogometa, itekako može doći do obećavajućih koeficijenata i uspješno pretvoriti svoje znanje u dobitak...
FIFA
SuperSport logo
PSK logo
22bet logo
Betfair logo
Bet365 logo